20 Οκτ Οργανώστε και απολαύστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

Οργανώστε και απολαύστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

Αυτό το καλοκαίρι απολαύστε οτιδήποτε υπέροχο προσφέρει-ζεστό καιρό, μεγαλύτερες μέρες και μαγικές νύχτες- για να περνάτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αν αποφασίσετε να προβείτε σε ανακαίνιση σπιτιού, τότε μπορείτε ταυτόχρονα να διαμορφώσετε τον υπαίθριο χώρο του σπιτιού σας, αυλή ή κήπο, και να απολαύσετε την υπέροχη αυτή εποχή! Παραθέτουμε παρακάτω μερικές ιδέες για να οργανώσετε τον υπαίθριο χώρο του σπιτιού σας.

1. Έπιπλα εξωτερικού χώρου

Χαλαρώστε στην αυλή σας με αναπαυτικούς καναπέδες, ανάκλιντρα, πολυθρόνες και αιώρες. Αναζητήστε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου που εναρμονίζονται στο χώρο σας. μπορείτε να επιλέξετε από ποικιλία υλικών κατασκευής τους. το ξύλο βέβαια είναι αδιαφιλονίκητο για τη ζεστασιά και την ομορφιά του, αρκεί να είναι σκληρό και με αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες. Η επιλογή του είναι θέμα προτεραιοτήτων, καθώς πρέπει να συγκριθούν η διάρκεια ζωής και το κόστος τους. κατάλληλα ξύλα είναι το teak, το redshorea, η οξιά, το balau,η acacia, ο κέδρος, το κυπαρίσσι. Από την άλλη πλευρά το μέταλλο είναι από τα δημοφιλή υλικά για έπιπλα εξωτερικού χώρου, για την αντοχή, την άνεση και την ευελιξία του. Βασικά μέταλλα είναι ο σφυρήλατος σίδηρος και το αλουμίνιο. Υπάρχει ποικιλία χρωμάτων για να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου. Συμπληρώνονται με μαξιλάρια για άνετη χρήση. Η λυγαριά (wicker) και το ινδικό καλάμι (rattan) προσφέρουν την επιλογή των πλεκτών επίπλων που είναι ελαφριά και κομψά. Η πλαστική ρητίνη έχει πολλά πλεονεκτήματα ως υλικό επίπλων εξωτερικού χώρου, όπως αντοχή, ευκολία στη μετακίνηση, χαμηλό κόστος.

2. Φούρνοι/ Ψησταριές

Αποτελούν ιδανική λύση για όσους αγαπούν τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος και τις εξεζητημένες γεύσεις. Οι φούρνοι κατασκευάζονται με πυρότουβλα, προκάτ ή χτιστοί, από inoxκαι μπορούν να συνδυαστούν με ψησταριά και νεροχύτη σε ένα ενιαίο σύνολο. Ψησταριές υπάρχουν σε διαφορετικούς τύπους, αερίου, κάρβουνου, ηλεκτρικές, και μπορούν να είναι μόνιμες ή σταθερές, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

3. Βρύσες

Αποτελούν χρηστικά και διακοσμητικά στοιχεία του εξωτερικού χώρου και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε υλικά και τύπους με πλάτη μαρμάρινη, σκαλιστή ή όχι, αλουμινίου, επιδαπέδιες ή επίτοιχες. Επίσης και η βρύση μπορεί να είναι διακοσμητική και με δυνατότητα σύνδεσης λάστιχου ποτίσματος.

4. Στοιχεία σκίασης (κιόσκια, πέργκολες, ομπρέλες)

Αν δεν υπάρχουν σκιερά δένδρα στον κήπο αναζητείστε σκιά με ποικιλόμορφες κατασκευές, όπως κιόσκια, τέντες, πέργκολες, ομπρέλες. Τα κιόσκια συνήθως ξύλινα σε τετραγωνική ή πολυγωνική κάτοψη διαμορφώνουν ένα κεντρικό στοιχείο της αυλής και συγχρόνως προσφέρουν χώρο συγκέντρωσης και απόλαυσης της υπαίθριας ζωής. Οι πέργκολες προσθέτουν κομψότητα στον εξωτερικό χώρο, μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, το ξύλο είναι το δημοφιλέστερο. Στηρίζονται σε κολώνες από το ίδιο υλικό ή από σκυρόδεμα επενδυμένο με πέτρα ή άλλο υλικό. Μπορούν να επικαλυφθούν από διάφορα ελαφρά υλικά ή από αναρριχητικά φυτά.

5. Ομπρέλες

Οι ομπρέλες σε διάφορα μεγέθη και τύπους αποτελούν μία εύχρηστη λύση για σκίαση στον κήπο. Δημιουργούν μία όαση δροσιάς και συγχρόνως προσδίδουν στυλ στον εξωτερικό χώρο. Μετακινούνται εύκολα και ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες σκίασης.

6. Αποθηκευτικοί χώροι

Τα μικρά ξύλινα σπιτάκια κήπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές χρήσεις ανάλογα με τις ανάγκες, όπως αποθήκες εργαλείων και ξύλων, μικρά εργαστήρια κατασκευών για τον κήπο. Η μορφολογία τους συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του κήπου.

Για συμβουλές που αφορούν σε υλικά και ιδέες για την ανακαίνιση του εξωτερικού χώρου σας επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα που ασχολείται με ανακαινίσεις διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, πολυκατοικιών κ.ά.  

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά